By Robin Smeets

Waarom iedereen een sportieve uitdaging aan kan gaan

In 2017 zijn wij onze grote sportieve uitdaging aangegaan. Toen hebben we namelijk de Kilimanjaro beklommen, de hoogste berg van Afrika. En niet alleen dat, we hebben ook nog een kleine work-out op de top kunnen doen.

In deze blog meer informatie over:

  • Waarom (bijna) iedereen een sportieve uitdaging aan kan gaan
  • Wat het je gaat brengen (en wat het ons gebracht heeft natuurlijk)
  • Wat er voor nodig is om een sportieve uitdaging aan te gaan
  • Welke fysieke en mentale drempels er zijn en hoe je die kunt overwinnen

lees meer “Waarom iedereen een sportieve uitdaging aan kan gaan”

elite athlete
By Robin Smeets

Mijn volgende Challenges…

Naast het ondernemen vind ik het ook belangrijk om mezelf te blijven uitdagen op sportief gebied. Eind vorig jaar heb ik een aantal ambitieuze doelen gesteld waar ik nu voor aan het trainen ben.

  • In de top 50 van de OCR Series van Strong Viking eindigen
  • Een kwart triatlon en een halve triathlon finishen (1-2km zwemmen, 40-80km fietsen, 10-20km rennen)
  • Een marathon finishen (42km)
  • De Ultra Viking finishen (60km en 150+ obstakels)
  • Een nieuwe berg beklimmen

Voor een aantal doelen ben ik goed op weg. Maar natuurlijk is er ook nog veel werk (lees: training) te verzetten!

lees meer “Mijn volgende Challenges…”

By Jethro Wallenburg

Grand Raid Adventure Race in de Ardennen


Ja! Na 6 uur afzien hebben Robin en ik gisteren de finish bereikt van de Grand Raid Adventure Race in de Ardennen die bestond uit 4 km kajakken, 22 km mountainbiken, 8 km trailrunnen, 11 km mountainbiken en 4 km run & bike.

Volgens de atleten die in de top 10 eindigden (en die wel getraind hadden) was dit de zwaarste editie ooit. Vooral de hoogtemeters waren killing. ‘Gelukkig’ hadden zowel Robin als ik totaal NIET getraind en hadden we het extra zwaar. 😅 A BIG CHALLENGE was het dus zeker haha! 🤐😆

Als je goed naar de foto kijkt, zie je ons ook lachen als twee Belgische boeren met kies(en andere)pijn. Zelf had ik de race wat onderschat. De volgende sportieve Challenge toch maar weer wat beter voorbereiden….. Heb jij nog een sportieve uitdaging op de planning staan?

By Jethro Wallenburg

Summit bereikt Aconcagua (6962 meter)


Mijn grote challenge was het beklimmen van de Aconcagua (6962 meter) in Argentinie. Op 13 februari stond ik -na maanden hier naartoe geleefd te hebben- op de top van de hoogste berg van Zuid-Amerika. Yesss! Voor mij was dit de zwaarste uitdaging tot nu toe.

Natuurlijk heb ik me flink moeten voorbereiden. Zowel fysiek, als mentaal. En natuurlijk ook wat betreft uitrusting. Ben je benieuwd hoe ik me voorbereid heb? Dit zou ik graag met je delen!

Met het YOUR BIG CHALLENGE programma helpen Robin en ik mensen die hun grote sportieve uitdaging willen realiseren en bereiden ze optimaal voor. Tot nu toe zijn onze deelnemers erg enthousiast over het programma en hebben ze hier vooraf, tijdens en (zelfs) na de challenge voordeel van.
Hoe zou jij het vinden om de fitste versie van jezelf te worden door gefocust naar een grote sportieve uitdaging toe te leven en deze aan te gaan?

Heb jij al een grote sportieve uitdaging op de agenda staan? 💪Benieuwd hoe we jou kunnen helpen hiermee? Laat het ons weten.

High Five,
Jethro

By Robin Smeets

7 TIPS voor de optimale voorbereiding op de Kilimanjaro

Het beklimmen van de Kilimanjaro is een waanzinnige ervaring!🤗 Een absolute aanrader voor iedereen die van avontuur en uitdaging houdt. Het moment dat je op de top staat is onbeschrijfelijk en je zult het nooit meer vergeten: de combinatie van het fantastische uitzicht, de overwinning die je net hebt bereikt, en het gevoel dat Afrika aan je voeten ligt.

Hoe kun je je het beste voorbereiden op deze magistrale berg? Op basis van eigen ervaringen en die van anderen, hebben we 7 belangrijke punten uitgeschreven waar je aan moet denken om je optimaal voor te bereiden. En zo de kans een stuk groter te maken om de TOP te halen! Download deze 7 TIPS via deze link: tips.yourbigchallenge.nl

Ken je iemand die de Kilimanjaro gaat beklimmen of wil gaan beklimmen? Tag die persoon in de comments. Asante sana✌️

By Robin Smeets

Topfit op de top!


Altijd een mooi moment als je een email krijgt met de titel: ‘Topfit op de top!’

Recent hebben onze eerste twee deelnemers (vader & dochter) de top van de Kilimanjaro bereikt. Beide hebben we 12 weken mogen begeleiden met als doel zo fit mogelijk de top te bereiken.

Nieuwsgierig hoe zij de beklimming ervaren hebben? Check onderstaand stukje uit de email:

‘Hee jongens,

Wij hebben allebei de top gehaald!! Mede dankzij jullie programma stonden wij topfit op de top! De mindset tips hebben we beide eigenlijk niet eens nodig gehad, om heel eerlijk te zijn vond ik het niet echt heel zwaar, dankzij jullie trainingsschema. Het laatste stuk voor Stella point was ik wel een beetje moe, maar ik voelde me verder nog top. Bij papa ging het ook heel goed! Wij vonden het beide een fantastische ervaring en spreken jullie sowieso weer als we terug in Nederland zijn! Op dit moment proosten wij erop!’

Wil jij weten of een Kilimanjaro beklimming voor jou mogelijk is? Op zoek naar informatie hoe het beste te trainen voor een dergelijke berg en/of praktische tips?
Of wil jij in 2018 een hele andere sportieve uitdaging aangaan? Bijvoorbeeld een obstacle run of een (halve) marathon? Of wil je fitter worden of afvallen?

Wat het ook is, we vinden het leuk om met je in gesprek te gaan hierover!

By Jethro Wallenburg

Kick-off Kili-Challenge 2018


Wat een geweldige dag afgelopen zaterdag: de Kick-off van de Kili-Challenge 2018!

Bijna 50 toppers die de beslissing hebben gemaakt om de Kilimanjaro te gaan beklimmen voor War Child EN geld inzamelen om oorlogskinderen te helpen. Hoe mooi is dat?

Vanuit YOUR BIG CHALLENGE mochten wij over onze ervaring van de Kilimanjaro beklimming vertellen en hebben wij 7 tips gedeeld voor een optimale voorbereiding op zo’n grote sportieve uitdaging.

Omdat we er toch waren, hebben we ook meteen een leuke functionele work-out gegeven voor alle deelnemers!

Wil jij ook een grote sportieve uitdaging aangaan?

By Jethro Wallenburg

Afkoelen in een ijsbad na traploop work-out


Na de intensieve Traploop work-out (Rembrandttoren 39 verdiepingen) ‘lekker’ afkoelen in een ijsbad. Iets voor jou? 💪😁

Ps: er zijn weer een paar plekken beschikbaar. Heb je een grote sportieve uitdaging? Of wil je echt een grote verandering gaan doorvoeren in je leven (flink afvallen, fit worden, voedingspatroon aanpassen)?
Vul je gegevens in op 2018.yourbigchallenge.nl en we vertellen graag meer hoe we je hiermee kunnen helpen. Together we can!✌️